Soome meedia: pettusega tegelemine on näide Neuville'i meeleheitest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Keenia MM-rallil ei lõppenud sündmused pärast finišijoone ületamist. Pärast võistlust tühistati Thierry Neuville'i tulemus, kuna belglane rikkus jämedalt MM-sarjas kehtivaid reegleid. Soome meedia avaldas, et tegemist on märgiga Neuville'i meeleheitest.

Hyundai rallitiimi esinumber Thierry Neuville sai Keenia MM-rallil kaheksanda koha ja võitis punktikatse, kuid kaotas kõik teenitud üheksa silma.

Kohtunikud avaldasid pühapäeva hilisõhtul Eesti aja järgi kell 23.35 otsuse, kus oli kirjas, et Neuville'iga seotud inimene käis pärast ekipaažide rajaga tutvumist ilma loata kahel kiiruskatsel. See rikub reegliteraamatu 35. peatüki punkti 4.2.

Neuville vabandas ja võttis vastutuse enda peale. Wydaeghe lisas, et ekipaaž oli mures katsete turvalise läbimise pärast ning kuidas nende hinnangul oli pärast rajaga tutvumist kohati kaheti mõistetav, mis loetakse kurvi lõikamiseks ja kuidas üritasid korraldajad kurvide lõikamist keelata.

Soomlastele oli Neuville'i diskvalifitseerimine mõistagi meeltmööda. MM-sarja üldliider ja valitseva maailmameistri Kalle Rovanperä (140 punkti) edu paisus selle otsusega 38lt punktilt 41le. Neuville ise leiab end alles viiendalt realt olles kogunud endiselt 93 silma.

Soome väljaande Iltalehti ajakirjanik Juuso Taipale hinnangul on belglase käitumises näha meeleheidet. «Autoralli MM-sarja igavese teise, Thierry Neuville'i käitumine näitab märki meeleheitest. Ta kasutab pettust, aga Kalle Rovanperä jääb ikka peale,» lausus Taipale Iltalehti veergudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles