VIDEO Euroopa mängude korraldajatel tuli järjekordne piinlik aps

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Itaalia meeskond
Itaalia meeskond Foto: Reuters / Scanpix

Itaallased võitsid Euroopa mängude võistkondlike meistrivõistluste kulla ja tähistasid seda staadionil. Kõlaritest mängiti ansambli Ricchi e Poveri laul "Sara perche ti amo". Probleem seisnes selles, et valiti Itaalia fännide poolt kasutatav versioon, kus tehakse maha Juventuse jalgpalliklubi.

Itaalia sportlased võitsid kõige rohkem võistlusi ja saavutasid ka kõige rohkem poodiumikohti. Tiitlit kaitstes kaotasid poolakad neile koguni 24 punktiga. Kolmandaks tuli Saksamaa meeskond.

Korraldajad valmistasid ette medalitseremoonia. Peale seda otsustasid nad tähistada Itaalia edu, mängides kõlaritest üht kuulsamat Itaalia laulu "Sara perche ti amo", kuid see polnud pala originaalversioon.

Itaalia väljaanne Mediaset kirjutas, et staadionil mängiti loo remiksi, kus AC Milani jalgpalliklubi fännid teevad maha Juventust. «Gaffe Euroopa meistrivõistlustel: kõlaritest kostab Juventuse mängijaid solvav laul,» kirjutasid Itaalia ajakirjanikud.

Mediaset selgitas, et kasutatud versioon sisaldab sõnu «stringimi forte e stammi più vicino, e chi non salta è un gobbo juventino», mis tähendab tõlkides «hoia mind kõvasti ja jää mulle lähedale, kes ei hüppa on kühmakas Juventus».

Staadionil laulu mänginud Poola DJ Maciej Gambit Turowski tegi sotsiaalmeediasse postituse, kus vabandas pala mängimise eest.

«Mängisin just seda versiooni, sest ei teadnud, et Juventuse fännidele suunatud salm on olemas. Kui ma oleksin teadnud, oleksin laulu originaalversiooni mänginud. See versioon on viimastel kuudel tugevalt positiivses toonis sotsiaalmeedias domineerinud, miski ei tekitanud minus kahtlusi. Samuti ei oska ma itaalia keelt.»

«Sellist olukorda ei tohiks juhtuda. Ma ei teinud seda meelega ja mul ei olnud halbu kavatsusi. Kui keegi solvus, siis ma vabandan,» kirjutas Turowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles