FOTOD Raudmees Ratasepp sai Surmaorus hakkama elu raskeima ettevõtmisega

Karl Mihkel Eller
Copy
Rait Ratasepp Mount Whitney tipu jalamil.
Rait Ratasepp Mount Whitney tipu jalamil. Foto: Jakob Meier/Rait Ratasepp Facebook

Pööraste väljakutsete poolest tuntud Rait Ratasepp sai USAs Californias hakkama elu raskeima väljakutsega, kui alustas 217 km läbimist Põhja-Ameerika madalaimast punktist ja finišeeris 40 tundi hiljem 2550 meetri kõrgusel Mount Whitney tipu jalamil.

Ratasepp jõudis Mount Whitney tipu jalamile ajaga 40 tundi 9 minutit 50 sekundit. «Raidu sõnul on Surmaorg oma nime vääriline, sest vaid esimesed kaheksa tundi möödusid üpris muretult ja ülejäänud 32 tundi olid sisuliselt vaid üks kannatamine ja piin ning tekkis järjest mitmeid erinevaid probleeme, millest tuli lihtsalt üle olla.

Rait on väga kindlal veendumusel, et jooks Maa kuumimaks punktiks kutsutavas Surmaorus, kus temperatuur ületas 50 kraadi, on üks tema kõige raskematest tegemistest ja juba ainuüksi Mount Whitney mäejalamil finišeerimine oli väga suur isiklik saavutus,» kirjutati teisipäeva hommikul Ratasepa Facebooki lehel.

Suurimad probleemid olid asfaldilt õhkav kuumus, mis pani jalad nii tugeva surve alla, millist jooksja varem kogenud polnud. Lisandus terav päikese UV ja Surmaorule omased lõputuna näivad tõusude-langustega sirged, mis pani vaimu väga tugevalt proovile.

Varasemates postituses tunnistas Ratasepp, et see on elu raskeim väljakutse. «Raidu sõnul on see tema elu raskeim ettevõtmine, mille ta endale korraldanud on. Jalgade lihased on lõhki, jalgu tõsta saab, aga sirutada on väga valulik, peale 40-minutilist tukastust ja soojenemist autos (soojenemist seetõttu, et oleme tõusnud ca 1000nm peale ja mäejalamini on veel minna,» kirjutatakse Ratasepa Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles