Pariisi olümpia tuleb alkoholivaba. Ühe erandiga

Postimees Sport
Copy
Näiteks punast veini ei saa pealtvaatajad Pariisi olümpiamängude ajal osta. Muidugi puudutab keeld vaid olümpiaga seotud rajatisi ja mujal Pariisis võib vein voolata ojadena
Näiteks punast veini ei saa pealtvaatajad Pariisi olümpiamängude ajal osta. Muidugi puudutab keeld vaid olümpiaga seotud rajatisi ja mujal Pariisis võib vein voolata ojadena Foto: Christophe Ena / AP / Scanpix

Järgmise aasta Pariisi olümpiamängudel ei pakuta pealtvaatajatele alkoholi, kuid on üks oluline erand. Ehkki seadus keelab spordirajatistes alkoholi tarbida, pakutaks eriti tähtsatele külalistele ehk vippidele kuulsa veiniriigi parimaid palasid.

Avalikkusele saadetud teatest jäi mulje, et olümpia korraldajatele ei jäetud alkoholi osas erilist valikut. Juba 1991. aastast kehtib Prantsusmaal seadus, mis keelab alkoholi müügi ja tarbimise spordirajatistes.

Muidugi on aja jooksul tehtud erandeid. Ajalehe Le Parisien teatel pakutakse mõnel spordiareenil alkoholi, eriti ragbimängude ajal. Erand tehakse Pariisis ka järgmisel suvel seda suurt spordipidu vaatavatele vippidele. Nendele pakutakse hea ja parema kõhutäite kõrvale ka alkohoolseid jooke.

Prantsusmaal on range alkoholikeelu seaduse üle aja jooksul peetud palju diskussioone. 2019. aastal püüdis parlament alkoholikeeldu staadionitel leevendada, kuid see kukkus läbi.

Eelmisel suveolümpial 2021. aastal Tokyos ei olnud koroonapiirangute tõttu alkohol samuti lubatud. 2016. aastal Rio de Janeiros ja 2012. aastal Londonis oli võistluspaikades müügil ühte kindlat marki õlu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles