Eestlastega seotud olnud meeskond soovib liituda F1 sarjaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips sõitis 2022. aastal Hitech Grand Prix meeskonna ridades kaasa F2-sarjas.
Jüri Vips sõitis 2022. aastal Hitech Grand Prix meeskonna ridades kaasa F2-sarjas. Foto: Sebastian Rozendaal/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Inglismaa meeskond Hitech Grand Prix, mille ridades on aegade jooksul sõitnud Jüri Vips ja Marko Asmer, teatas esmaspäeval, et on esitanud rahvusvahelisele autoliidule (FIA) avalduse liitumiseks F1 sarjaga.

Hitech soovib F1-ga liituda 2026. aastal ning nende suurtoetajaks on Kasahstani miljardär Vladimir Kim, kes ostis endale veerandi meeskonnast.

«Mootorisport on mulle pikka aega huvi pakkunud ja mul on hea meel alustada partnerlust sellise meeskonnaga, kes on olnud edukas nii paljudes sarjades ja millel on ambitsioonikad tulevikuväljavaated,» ütles Kim meeskonna pressiteates.

Forbes’i andmetel on Kimi varanduseks praegu 4,2 miljardit eurot. Oma varandust on ta kogunud kaevandamises ja panganduses, muuhulgas on ta Kasahstani ühe suurima vasetootja KAZ Mineralsi direktor.

Briti meeskond Hitech kuulub Oliver Oakesile ning tiim on seni võistelnud vormel 2, vormel 3 ja vormel 4 sarjades. Aastatel 2019 (F3-sari), 2021. ja 2022 (F2-sari) võistles Hitechi ridades Jüri Vips. Marko Asmer tuli Hitechiga 2007. aastal Briti F3-sarja meistriks, kuid kuulus tiimi ridadesse juba 2003. aastast, mil sõitis veel Vormel Fordi sarjas.

Hitechi lõid 2002. aastal Denni Rushen ja David Hayle. Just viimane mängis olulist rolli ka Asmeri karjääris, kui oli eestlasele võidukaks kujunenud 2007. aasta hooajal Hitechi tiimipealikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles