NSV Liidule EM-medali toonud 65-aastane sulgpallur võistleb tänavustel Euroopa mängudel

Karl Mihkel Eller
Copy
Svetlana Zilberman (paremal) ja Misha Zilberman mullu Tokyos MMil, kus nad said ühe võidu ja jõudsid segapaarismängus 32 parema hulka
Svetlana Zilberman (paremal) ja Misha Zilberman mullu Tokyos MMil, kus nad said ühe võidu ja jõudsid segapaarismängus 32 parema hulka Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP / SCANPIX

Poolas peetavatel Euroopa mängudel osaleb sulgpalli segapaarismängus teiste seas Iisraeli duo, mis koosneb emast ja pojast: 65-aastasest(!) Svetlana Zilbermanist ja 34-aastasest Misha Zilbermanist.

Svetlana Zilberman on sündinud 1958. aastal Valgevenes ning oli omaaegne NSV Liidu koondislane. 1986. aastal võitis ta Beljassova nime all üksikmängus EM-pronksi. Ta abiellus liidu koondise ühe treeneri Mihhail Zilbermaniga, 1991. aastal siirdus pere Iisraeli.

Svetlana Zilberman on vähemalt 21-kordne Iisraeli meister segapaarismängus. Ta on oma poja Misha kauaaegne treener ning ka too on tippmängijana saavutanud häid tulemusi. Misha Zilberman on osalenud kolmedel viimastel olümpiamängudel, mullusel EMil võitis aga üksikmängus pronksmedali.

Ema-poega Zilbermanid asuvad segapaarismängu maailma edetabelis 102. kohal. Mullusel MMil alistasid nad esimeses ringis Egiptuse paari – Svetlana Zilberman oli siis 64-aastane! – ja jõudsid 32 parema hulka. Tänavustel Euroopa mängudel kaotati esimene alagrupimäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles