Rootsi lipu all võistlev tšetšeen sõbrustab Putini sõjapealikuga

Karl Mihkel Eller
Copy
Hamzat Tšimajev 2022. aastal UFC matšis
Hamzat Tšimajev 2022. aastal UFC matšis Foto: Joe Camporeale / USA Today Sports / SCANPIX

Rootsit esindav tšetšeen Hamzat Tšimajev tegi läbimurde UFC üheks suurimaks staariks kolm aastat tagasi. Juba siis tuli välja, et Tšimajev käib tihedalt läbi Venemaa presidendi Vladimir Putini ühe sõjapealiku Ramzan Kadõroviga. Nüüd kommenteeris võitleja, et kui teda kutsutakse, siis on ta valmis õhtusöögile minema nii Kadõrovi kui ka näiteks Rootsi kuningaga.

Tšimajev polnud varem oma suhteid Kadõroviga kommenteerinud, kuid nüüd tegi ta seda Rootsi väljaandele Expressen. Kadõrovi režiimi süüdistatakse Tšetseenias opositsiooni ja meedia piinamises ning homoseksuaalide tagakiusamises. Lisaks on tema võitlejad osalenud aktiivselt kallaletungis Ukrainale.

Expressen küsis nüüd Tšimajevilt, kuidas ta kirjeldab oma suhet Kadõroviga. Kui tema tiim oli valmis intervjuud katkestama, siis Tšimajev soovis siiski vastata.

«Ta on minu riigi president. Rootsis on kuningas, eks ole? Kui kuningas tahab, et ma temaga einestaks, siis ma teen seda. Ma austan kuningat. Ta (Kadõrov – toim) on minu riigi president ja ma austan teda. Kui ta kutsub mind õhtusöögile, söön temaga õhtust. Kui lähen USAsse ja president kutsub, lähen ma sinna ja söön temaga,» ütles Tšimajev.

Ajakirjanik ei jätnud jonni ja uuris, mida arvab võitleja Kadõrovi režiimi inimõiguste rikkumistest ja sidemetest Putiniga. «Olen sportlane,» vastas Tšimajev napilt, mille peale otsustas tema meeskond intervjuu katkestada.

MMA staar Tšimajev tõusis UFC üheks suurimaks staariks kolm aastat tagasi. Sellest ajast peale on ta pidanud kümme võitlust ning pole kaotanud neist ühtegi. 29-aastast tšetšeeni peetakse nüüd kergekaalu üheks maailma parimaks UFC-võitlejaks, kuid ta pole ringi astunud alates eelmise aasta septembrist. Seetõttu on teda ümbritsev õhkkond närvilisem kui kunagi varem. MMA ringkondades räägitakse, et tema tagasitulek võib leida aset oktoobris Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles