Naistennisiste ootab jõuline palgatõus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Naiste tennise esinumber Iga Swiatek.
Naiste tennise esinumber Iga Swiatek. Foto: AP Photo/Gregory Bull/SCANPIX

Naiste profitennise katuseorganisatsioon (WTA) on võtnud eesmärgiks tagada 2027. aastaks võrdne auhinnafond meestega. Seda turniiridel, kus mängivad samal ajal nii mehed kui ka naised. 

WTA kinnitas veel mitmeid muudatusi, mis tennisemaailmas konkurentsi veelgi tugevdama peaks.

Juba järgmisel hooajal on WTA kalendris 10 WTA-1000 kategooria tenniseturniiri. Tegemist on kõrgeima tasemega pärast nelja slämmiturniiri. Lisaks sellele kinnitati, et 2025. aastaks mängitakse seitse nendest turniiridest kahe nädala vältel, et tagada parem kvaliteet.

Lisaks sellele pani WTA paika pikema plaani. See hõlmab, et 2033. aastaks võiks olla naiste auhinnarahad meestega võrdsed ka turniiridel, kus mängivad ainult ühe soo esindajad. Nendeks on paljud ühenädalased WTA-1000 ja WTA-500 turniirid.

Sel hooajal on näiteks Indian Wellsi suurturniir maksnud nii meestele kui ka naistele võrdselt auhinnaraha, kui võitjad Carlos Alcaraz ja Jelena Rõbakina teenisid mõlemad 1,15 miljonit eurot. Seevastu Roomas peetud Itaalia Openil teenis võitnud Daniil Medvedev 1,10 miljonit, ent naiste parim Rõbakina piirdus 521 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles