Vähi seljatanud tennisist: mu unistus on täitunud, saan tagasi väljakule

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alissa Kleibanova eilsel pressikonverentsil.
Alissa Kleibanova eilsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Mullu veebruari lõpus naiste tennise edetabelis karjääri kõrgeimale ehk 20. kohale tõusnud venelanna Alissa Kleibanova sai mõned kuud hiljem uudise, mis muutis tema elu – tal diagnoositi vähk. Pärast kümnekuulist võitlust on venelanna aga väljakul tagasi, naastes võistluskarussellile Miami turniiril.

Kleibanova mängis viimati mullu mais Rooma turniiril, aga kuna ta oli end mitu kuud kehvasti tundnud, läks ta seejärel uuringutele, et selgitada, mis teda vaevab. «Mul oli pidevalt gripp või lihtsalt kerge külmetus, aga sellest hoolimata mängisin edasi. Roomas läks tervis palju hullemaks ja siis mõistsin, et pean välja selgitama, mis minuga viga on,» rääkis Kleibanova eilsel pressikonverentsil.

Mullu suvel, oma 22. sünnipäeval avalikustas ta Naiste Profitennise Liidu (WTA) koduleheküljel, et tal diagnoositi Hodgkini lümfoom ehk lümfisüsteemi vähk. «Olin tegelikult juba mõnda aega tundnud, et midagi on valesti, aga ma ei osanud oodata, et mul on vähk,» tunnistas ta. «Aga otsisin endale parimad arstid ja keskendusin ravile.»

Kleibanova keemiaravi lõppes detsembris ning juba veebruaris oli ta tagasi väljakutel ja palus endale Miami turniirile wild-card’i ehk vabapääset.

«Igatsesin võistlemist, mul pole kunagi nii pikka võistluspausi olnud,» avaldas ta. «Armastan tennise juures kõige rohkem just turniire ja mänge, tulemused, eelkõige võidud on mu lemmikud, kogu see põnevus ja üldse kõik emotsioonid, mida mängu ajal tunned. Ilmselt tänu nendele emotsioonidele ma oma probleemidest võitu saingi ja nüüd on mu unistus täitunud, saan tagasi väljakule.»

«Ma ei mõtle edetabelikohtadele, tahan lihtsalt väljakul olla ja end hästi tunda,» lisas ta. «Olen äärmiselt motiveeritud ja tahan iga päev elada nii, et naudin kõike sajaprotsendiliselt.»

Võistluspausi tõttu edetabelis 248. kohale langenud Kleibanova esimene vastane Miamis on tabeli 64. reket Johanna Larsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles