Korvpallitreener võrdles Euroliiga staare Wagneri grupiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Partizanist lahkuv mängija Mathias Lessort.
Partizanist lahkuv mängija Mathias Lessort. Foto: IMAGO/CordonPress/Scanpix

Lõppenud Euroliiga hooajal napilt nelja meeskonna finaalturniirilt välja jäänud Serbia klubi Belgradi Partizanist on otsustanud lahkuda mitmed tähtmängijad. Legendaarne Balkani treener Bogdan Tanjevic võrdles lahkuvaid välismängijaid Wagneri grupi palgasõduritega, öeldes, et nad armastavad klubi seni, kuni saavad Läänest parema pakkumise ja põgenevad.

Pärast edukat hooaega nii rahvusvahelisel areenil kui ka kodumaal on Partizani põhimängijad kas juba klubist lahkunud või on nad sihikule võtnud teised Euroliiga meeskonnad. 76-aastane endine treener Tanjevic ei võtnud uudist kergelt vastu.

Päev pärast ühe tähtmängija Mathias Lessorti üleminekut Ateena Panathinaikosesse avaldas Tanjevic oma rahulolematust. «Suur Zoc (Željko Obradovic, Partizani peatreener – toim.) õpetas neile, kuidas oma annet kasutada. Nad suudlevad klubi särki 20 000 fänni ees armastusest klubi vastu ja siis leiavad nad suurema koti, lahkuvad ja jätavad Zoci, kes andis neile võimaluse end tõestada,» säutsus Tanjevic Twitteris.

Mõni hetk hiljem võrdles ta Partizanist lahkuvaid välismaalasi Venemaa eraarmee Wagneriga, mis hiljuti korraldas riigipöördekatse Venemaa valitsuse vastu. «Partizani wagnerlased põgenevad Läände, nad on juba kuskil Zidani Mosti (linn Sloveenias – toim.) ümbruses. Nad mäletavad päeva, mil nad suudlesid särki 20 000 truu fänni ees,» jätkas montenegrolasest treener.

Kaks tundi pärast esialgseid säutse palus Tanjevic oma kurjade sõnade pärast vabandust. «Mul on kahju, et suhtusin Partizanist lahkunud mängijatesse nii karmilt, sest usun, et järgmisel aastal oleksid nad selle Madridi saatusliku vea ära hoidnud, mis läks neile ehk tiitli maksma,» kirjutas treener.

Jutt läks sujuvalt aprilli lõpus toimunud Euroliiga veerandfinaalile Madridi Realiga, mis on põhiturniiri kuuenda klubi Partizani liikmetel veel valusalt meeles. Serbia klubi juhtis kolme võiduni peetavat seeriat 2:0 ning liikus ka kolmanda mängu võidu suunas, sest kaks minutit enne lõpuvilet juhiti Madridis 95:80. Siis toimus aga mälestusväärne massikaklus ning jõuvahekord kallutati Reali kasuks, kes võitis kolm mängu järjest ja krooniti hiljem ka Euroliiga võitjaks.

Partizan lõpetas hooaja eelmisel nädalal Serbia meistritiitliga, kui finaalis alistati Crvena zvezda. Siis hoogu juurde leegionäride lahkumise virvarr. Lisaks Lessortile lahkub ka Kevin Punter, kes liitub Barcelonaga. Nii Dante Exumi kui ka Zach LeDay sihtmärgiks on mitmed kõrgetasemelised klubid. Kuulujuttude järgi lahkub Partizanist ka Ioannis Papapetrou.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles