WRC finaal üllatab trillerkatsega, mida läbitakse kolm korda

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak 2022. aastal Kreeka ralli ajal Ateena olümpiastaadionil toimunud publikukatsel. Sarnast katsumust pakuvad sel aastal ka Jaapani ralli korraldajad.
Ott Tänak 2022. aastal Kreeka ralli ajal Ateena olümpiastaadionil toimunud publikukatsel. Sarnast katsumust pakuvad sel aastal ka Jaapani ralli korraldajad. Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP/Scanpix

Ralli MM-hooaeg kulmineerub sarnaselt mullusele ka tänavu Jaapani ralliga. Eelmisel aastal pälvis võistlus kriitikat, sest rallisõbrad ei pääsenud mugavalt kiiruskatseid jälgima. Nüüd tahetakse seda muuta, sest 40 000 pealtvaatajat mahutav Toyota staadion võõrustab neljapäevast laupäevani publikukatset.

Jaapanis Aichis asuv ikooniline Toyota staadion võõrustab tuliuut kiiruskatset, mis peaks korraldajate hinnangul looma fännidele looma unustamatu kogemuse. Ei tehta saladust, et šnitti on võetud eelmise aasta Kreeka rallilt, mis korraldas neljapäeval kiiruskatse Ateena olümpiastaadionil, mida jälgis 60 000 inimest.

Jaapanis võtavad sõitjad aga lühikesel staadionikatsel mõõtu tervel kolm korda. Esmalt neljapäeva õhtul, kuid 40 000 pealtvaataja silme all kihutatakse ja reede ja laupäeva õhtul. Korraldajad nimetavad seda trillerkatseks, sest autod kihutavad paarisrajal. Kirglikele fännidele müüakse erilisi piletipakette ning nemad saavad vahetult enne katse algust rajal läbi kõndida.

13 etapist koosnevast MM-hooajast on praeguseks sõidetud seitse. Järgmisena kihutatakse 20.-23. juuli Eestis, seejärel sõidetakse veel kolm kruusarallit Soomes (3.-6. august), Kreekas (7.-10. september) ja Tšiilis (28 september-1. oktoober). Aasta lõpetavad asfaldivõistlused ehk Kesk-Euroopa ralli (26.-29. oktoober) ja Jaapan (16.-19. november).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles