Arsenal soetab rekordilise tasu eest 24-aastase Inglismaa koondislase

Karl Mihkel Eller
Copy
Inglismaa koondislased Phil Foden (vasakul) Declan Rice.
Inglismaa koondislased Phil Foden (vasakul) Declan Rice. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondislane Declan Rice lahkub rekordilise 122 miljoni euro suuruse üleminekutasu eest West Ham Unitedist ja liitub Londoni Arsenaliga.

Kuigi meeskonnad pole uudist veel kinnitanud, siis usaldusväärne jalgpalliajakirjanik Fabrizio Romano seda infot juba levitab, kuid toonitab, et kõik detailid pole veel lõplikult selgeks räägitud.

Rice siirdub Londoni tippklubisse 105 miljoni naela ehk umbes 122 miljoni euro suuruse üleminekutasu eest. Summa märgib Inglismaa mängija rekordilist üleminekutasu Premier League'is. Eelmine rekord oli 100 miljonit naela ehk 115 miljonit eurot, kui Manchester City ostis Aston Villast Jack Grealishi.

24-aastane Rice on viimastel aastatel olnud üks maailma ihaldatumaid mängijaid. Igal suvel on poolkaitsja ümber keerelnud erinevad kuulujutud, kuid nüüd said need reaalsuseks. Tema vastu tundsid väidetavalt huvi ka Müncheni Bayern ja Manchester City.

Rice mängis sel hooajal kõrgliigas 37 kohtumist, kus kaitsva poolkaitsja arvele jäi neli väravat ja kaks resultatiivset söötu. Rice on oma karjääri jooksul pidanud 43 kohtumist Inglismaa koondise eest, milles on löönud kolm väravat.

Eile tuli ametlik kinnitus, et Arsenal soetas ründava poolkaitsja Kai Havertzi, kes varem kuulus linnarivaal Chelsea ridadesse. Väidetavalt maksti Saksamaa koondislase eest 67,5 miljonit naela ehk 85,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles