Wimbledon tuli naistennisistidele menstruatsiooniküsimuses vastu

Postimees Sport
Copy
2022. aasta Wimbledoni naisükiksmängu finaalis kohtusid Kasahstani esindav Jelena Rõbakina (fotol üleva) ja tuneeslanna Ons Jabeur (all). Matš lõppes Venemaal sündinud Rõbakina 3:6, 6:2, 6:2 võiduga.
2022. aasta Wimbledoni naisükiksmängu finaalis kohtusid Kasahstani esindav Jelena Rõbakina (fotol üleva) ja tuneeslanna Ons Jabeur (all). Matš lõppes Venemaal sündinud Rõbakina 3:6, 6:2, 6:2 võiduga. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Järgmisel nädalal algab Wimbledonis aasta kolmas tennise suure slämmi turniir. Traditsiooniliselt on tennisistidel lubatud seal mängida vaid valgetes riietes, kuid see on tekitanud pahameelt, eeskätt naistennisistide menstruatsiooniküsimuses. Alates sellest aastast on korraldajad reegleid natuke mugandanud.

Nimelt tohivad naistennisistid nüüd kanda teist värvi aluspükse, kuid ülejäänud riietus peab jätkuvalt olema valge. Venemaa tennisist Daria Kasatkina (WTA 11.) avaldas, et kõik tennisistid on otsusega väga rahul.

«Üks asi on rivaalidega väljakul võidelda, aga teine asi on samal ajal menstruatsioonile mõtlemine, mis on täiendav stressiallikas. Kui seelik määrdub, tekitab see lisapingeid. Sa ei taha sellele mõelda. Lõpuks saime sellele probleemile lahenduse. Ma ei usu, et see turniiri kuidagi negatiivselt mõjutab, kuid meie, tüdrukute jaoks on see väga oluline,» ütles venelanna Sky Sportsile.

Kasatkina ei saanud eelmisel aastal Wimbledonis mängida, sest Suurbritannia keelas Ukrainas toimunud sõja tõttu Venemaa ja Valgevene sportlastel riiki sisenemise. Kuna eelmisel aastal selle keelu tõttu Wimbledoni ATP ja WTA punkte ei jagatud, tänavu piiranguid ei kehtestatud.

Wimbledoni turniiri nais- ja meesüksikmängu põhitabelite loosimine toimub Eesti aja järgi reede keskpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles