Ott Tänak osaleb järgmisel nädalal Lõuna-Eesti rallil

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: M-Sport

Järgmisel laupäeval toimub Haanjas ühepäevane Forus Lõuna-Eesti ralli, millest võtab osa ka Ott Tänak (Ford Puma Rally1), teatas DirtFishi ralliportaal.

Tänakule on see testralli enne Rally Estonia MM-etappi. 29. juulil peaks Tänak osalema ka Tampere rallil Soomes, kus samuti osalevad Toyota sõitjad Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ja Esapekka Lappi Hyundaist.

Tänak osales Lõuna-Eesti rallil viimati 2020. aastal. See oli esimene ralli maailmas, kus pärast koroonapandeemiast tingitud pausi tulid rajale kõigi tootjate WRC-autod. Toona Hyundaiga sõitnud Tänak võitis võistluse.

Tänavu on Lõuna-Eesti ralli ühepäevane, katsete kogupikkus on 68 km. Kuigi Tänaku nime pole veel ralli kodulehele registreerunute nimekirja kantud, on selleks veel aega, sest registreerimine lõpeb 2. juuli öösel.

Kohalikud rallivõistlused on MM-tiimide jaoks hinnas, seda eriti tänavu, kui ametlike testipäevade arv on piiratud. Võistlusel osalemine ei kuulu aga testipäevade arvestusse ja nii saavad tippsõitjad lisavõimaluse, et kruusaralliks ideaalne seadistus leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles