Pihela sai Teemantliiga debüüdil esikümnekoha, Bruus tegi edusamme

Karl Mihkel Eller
Copy
Elisabeth Pihela Teemantliiga etapil Lausanne'i keskväljakul.
Elisabeth Pihela Teemantliiga etapil Lausanne'i keskväljakul. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA/Scanpix

Kergejõustiku Teemantliiga kuuendal etapil Šveitsis Lausanne’is oli stardis kaks eestlannat, mõlemad kõrgushüppajad. Elisabeth Pihela sai üheksanda ja Karmen Bruus 11. koha.

19-aastane Pihela jaoks oli tegemist Teemantliiga debüüdiga ning kõrges konkurentsis tuli võistlustulle astuda Lausanne’i kesklinnas. Nimelt toimub Teemantliiga põhiprogramm reedel, kuid neljapäeval toimus olümpiapealinna keskväljakul naiste kõrgushüppevõistlus.

Pihela alustas tarmukalt kuni kõrguseni 1.91, mille ta ületas kolmandal katsel. Järgmisena võttis ta ette 1.94, kuid seda ta ületada ei suutnud ning nii jääb tema isiklikku rekordit tähistama 1.92.

Pihelast aasta noorem Bruus ei näidanud hooaja teisel välivõistlusel head minekut. Mais Marokos Rabatis toimunud Teemantliiga teisel etapil jäi 18-aastane Bruus sootuks nullile, kuid nüüd Euroopas jäi tema laeks 1.83. Olgu mainitud, et mullu kuni 20-aastaste maailmameistriks tulnud Bruusi tippmark on 1.96.

Veebruaris lahvatas skandaal, kui kergejõustikutreener Mehis Virule määrati tähtajatu tegutsemise keeld ja teemasse kisti ka üks tema kuulsaim õpilane Bruus. Politsei esitas teisipäeval kuriteokahtlustuse kergejõustikutreener Mehis Virule. Selle kohaselt on mees kuritarvitanud oma treeneripositsiooni ja mõju treenitavatele.

Naiste kõrgushüppe võitis Lausanne’is austraallanna Nicola Olyslagers, seda 2.02-ga, mis tähistab maailma hooaja tippmarki ja Okeaania rekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles