Politsei vahistas PSG peatreeneri

Karl Mihkel Eller
Copy
PSG peatreener Christophe Galtier (vasakul) ja klubi tähtründaja Kylian Mbappe.
PSG peatreener Christophe Galtier (vasakul) ja klubi tähtründaja Kylian Mbappe. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Prantsusmaa politsei vahistas Pariisi Saint-Germaini jalgpalliklubi peatreeneri Christophe Galtieri. Väidetavalt on mehele esitatud rassismisüüdistused, mis puudutavad tema eelmist töökohta Nice’is.

56-aastane Galtier sai 2022. aasta juulis PSG peatreeneriks eeskätt tänu heale tööle Nice’i klubiga, mis sai kõrgliigas viienda koha ja pääses Prantsusmaa karikavõistlustel finaali.

Galtier’i Nice'is viibimist rikkusid aga sünged pealkirjad, kus teda süüdistati oma mängijate diskrimineerimises ja rassismis. RMC Sporti teatel olevat Galtier väljendanud, et meeskonnas on liiga palju mustanahalisi ja moslemimängijaid. Tänavu aprillis toimunud pressikonverentsil kummutas Galtier’ kuuldused ning ütles, et on neist sügavalt šokeeritud.

Mitmed Prantsuse meediad teatavad nüüd, et Galtier on koos poja John Valovic-Galtier'ga Nice’i politsei poolt vahi alla võetud. Arreteerimine on väidetavalt seotud varem mainitud rassismisüüdistuste uurimisega.

Kevadel alustas Galtier’ praegune klubi PSG mehe uurimist, millega seoses sai treener politseikaitse, kuna sai pärast diskrimineerimise info päevavalgele tulemist tapmisähvardusi.

Galtier on jätkuvalt PSG peatreener, kuid hästi informeeritud jalgpalliajakirjanik Fabrizio Romano sõnul lahkub ta klubist kohe, kui PSG lõpetab läbirääkimised Luis Enriquega. 53-aastane hispaanlane, kes juhendas aastatel 2017-2017 Barcelonat ja on pärast seda olnud Hispaania koondise peatreener, on väidetavalt juba Pariisi jõudnud, et lepingule allkirjad panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles