Karjääri parima EMi teinud Kuuba alistus olümpiavõitjale

Postimees Sport
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: EOK

Poolas jätkuvatel Euroopa mängudel tegi sulgpallur Kristin Kuuba reedel kaasa naiste üksikmängu veerandfinaalis, kus ta jäi 10:21, 10:21 alla olümpiavõitjale Carolina Marinile (Hispaania).

Kuubale olid need kolmandad Euroopa Mängud. «Küllaltki raske kohtumine. Uus kogemus. Tempo ja löökide kvaliteet vajas natuke harjumist. Tuleb treeningutel mängida kiirema tempoga, kui keskmisel turniiril mängin, et paremini valmis olla ja et ei tekiks krampi,» rääkis ta. Lisaks 2016. aasta olümpiavõidule on Kuuba tänane vastane Marin kolmekordne maailma- ja kuuekordne Euroopa meister.

Kokkuvõttes leidis 26-aastane Kuuba, et edasiminek on siiski selge. «5.-8. koht on mulle läbi aegade parim EM-koht. On näha, et mu mängutase on paranenud, seda oli juba alagruppides näha, nii et olen sellega rahul. Edasi jätkan olümpiapunktide kogumist. Juba järgmisel nädalal on mul turniir Kanadas,» lausus ta.

Neljapäeva õhtul mängisid naiste paarismängus veerandfinaali Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel, kes andsid kõva lahingu Hollandi paarile Debora Sille – Cheryl Seinen, kuid pidid vastu võtma 1:2 (21:19, 16:21, 17:21) kaotuse.

«Ma arvan, et siis kui me juhtisime, hakkasime kartma. Mõlemal tekkis mõte, et võime neid võita. Kahjuks vahetasime taktikat, hakkasime liiga ruttu punkte endale tahtma ja tekkisid lihtsamad vead,» ütles Rüütel. «Praegu on kindlasti valus, meil oli reaalne võimalus jõuda poolfinaali ja Eestile medal võita. Mängisime enda taseme välja, aga kindlasti saanuks paremini,» lisas ta.

Vehklemises sai Eesti epeemeeskond koosseisus Sten Priints, Ruslan Eskov, Jüri Salm ja Erik Tobias 11. koha. Eesti alustas 1/16-finaalist, kus 43:41 alistati Aserbaidžaan. Kaheksandikfinaalis mindi vastamisi Prantsusmaaga, kellele jäädi alla 37:45. Edasi jätkati heitlust kohtadele 9.-16. Esmalt võideti 34:33 Hollandit, seejärel kaotati 41:45 Iisraelile. 11.-12. koha matšis võitis Eesti 45:37 Taanit.

Laskmises ei suutnud Eesti koondislased reedel finaali pääseda. Meeste 25 m kiirlaskmises lõpetas Peeter Olesk kvalifikatsiooni 575 punkti ja 12. kohaga. Finaali jõudsid kaheksa paremat, Oleskil jäi eesmärgist puudu viis punkti. Nemo Tabur sai 562 punktiga 23. koha. Meeste kaevikraja kvalifikatsioonis tuli Andres Kull 120 punktiga 14. kohale.

Laupäeval on Euroopa mängudel Eesti koondislaste jaoks kavas viimased alad. Laskjad Peeter Olesk, Nemo Tabur ja Fred Raukas teevad kaasa 25 m kiirlaskmise meeskonnavõistluses. Suusahüppajad Artti Aigro, Kevin Maltsev, Kaimar Vagul ja Andero Kapp osalevad meeste suure mäe võistlusel.

Euroopa Mängud peetakse 21. juulist 2. juulini Krakowi ja Malopolska piirkonnas. 105-liikmeline Eesti koondis võistleb 17 alal. Seni on Eesti koondis võitnud 2 kuldmedalit ning 1 hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles