Resoluutne otsus: Tšehhi keelas Vene sportlastel riigis võistlemise

Christopher Krutto
Copy
Vladislav Levin (palliga).
Vladislav Levin (palliga). Foto: DARKO VOJINOVIC/AP/Scanpix

Tšehhi valitsus andis teada, et Venemaa sissetungi tõttu Ukrainasse on meie idanaabrite sportlastel ja klubidel keelatud Tšehhis võistlemine.

Tšehhi haridus-, noorsoo- ja spordiministeerium andis teada, et edaspidi ei tohi Venemaa sportlased ja klubid enam Kesk-Euroopa riigis võistelda. Lisaks määratakse keelud nendele Tšehhi sportlastele ja klubidele, kes lähevad Venemaale võistlema, kirjutab portaal Inside the Games.

Keeld sai teoks tänu spordialaliitudele, kes selle välja pakkusid ning lisaks toetas seda ka Tšehhi riiklik spordiagentuur. Tõsi, Venemaad Ukraina sõjas aitava Valgevene kohta taolist otsust vastu ei võetud.

Seetõttu on küsimärgi alla sattunud Slovacko venelasest poolkaitsja Vladislav Levini tulevik. Venemaa riiklikule spordiagentuurile TASS intervjuu andnud spordiadvokaat Anna Atseliovitš kahtles, kas selle seadusega on õigus Levinit riigist välja saata.

Lisaks ennustas ta, et kui Tšehhi klubid peavad hakkama venelastega lepinguid lõpetama, siis võib neid oodata kompensatsiooni maksmisest keeldumise puhul FIFA karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles