Kaheksandalt kohalt startinud Aron võttis F3-s esimese võidu!

Christopher Krutto
Copy
Paul Aron (nr 1).
Paul Aron (nr 1). Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Eesti vormelitalent Paul Aron (Prema Powerteam) noppis F3-sarja Austria etapi sprindisõidus võidu.

Eilses kvalifikatsioonis neljanda koha saanud Aron startis sprindietapile kaheksandalt kohalt, kuid tegi vihmastes oludes suurepärase stardi ning tõusis peagi neljandale kohale. Juba esimesel ringil õnnestus tal mööduda ka tol hetkel kolmandal koha saanud Gabriele Minist (Hitech GP).

Kaheksandal ringil möödus Aron teisel kohal olnud Kaylen Frederickust (ART GP) ning asus jahtima esimesel kohal olnud Josep Maria Martit.

Kuigi hispaanlane oli vahepeal Aronist ees pea nelja sekundiga, siis Prema piloot suutis vahe kahandada alla pooleteise sekundini. 11. ringil põrkasid kokku Oliver Gray (Carlin) ja Rafael Villagomez (Van Amersfoort Racing) ning rajale tuli turvaauto.

13. ringi järel tuli turvaauto rajalt sisse ning Aron hakkas Martit jahtima. Viimastel ringidel pidi Aron võtma natuke rahulikumalt, sest ta ületas kahel korral rajapiirdeid ning kolmas kord tähendanuks juba viiesekundilist karistust.

17. ringil otsustas Aron Martit rünnata ja sai korra ka hispaanlasest mööda, kuid pidi korraks koha loovutama. 18. ringil õnnestust eestlasel lõpuks konkurendist mööduda ning esikoht haarata. Tõsi, samas olukorras üritas Mercedese noorteprogrammi kuuluvat Aronit üllatada ka Mini, kuid itaallasel ei õnnestunud esikohta haarata.

Rohkem Aron oma kohta ei loovutanud ning võttis F3-sarjas karjääri esimese võidu. Teine oli Mini ja kolmas Caio Collet (Van Amersfoort Racing).

Top 10:

F3-sarja üldarvestuses tõusis Aron 65 punktiga neljandaks. Tema ette jäävad Gabriel Bortoleto (93), Marti (73) ja Mini (65).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles