Eesti golfi ajalugu teinud Teder jäi EMil medalist kõigest kahe löögi kaugusele

Postimees Sport
Copy
Richard Teder.
Richard Teder. Foto: Joosep Martinson

Pärnus peetud golfi amatööride Euroopa meistrivõistlustel teenis esikoha hispaanlane Jose Luis Ballester Barrio. Hea esituse tegi ka eestlane Richard Teder, kes saavutas Eesti ajaloo parima ehk seitsmenda koha.

Euroopa meister Barrio mängis seeria 62, 66, 66, 73 (kogutulem -21) ning kindlustas esikohaga endale pääsu paari nädala pärast toimuvale The Openile. Viimati võitis Hispaania mängija Euroopa amatööride meistritiitli 1995. aastal, kui El Prati golfiklubis krooniti võitjaks Sergio Garcia.

Hõbemedali teenis tänavu taanlane Mads Laage ja pronksmedali Walesi mängija James Ashfield, kes mõlemad said skooriks -19.

Eesti golfipublikut rõõmustas Teder (Estonian Golf & Country Club), kes sai viimasel päeval ainsa mängijana kirja bogey-vaba ringi tulemusega 68 lööki. Võistluse lõpetas ta koondtulemusega -17 (66, 67, 70, 68). See tähendas jagatud seitsmendat kohta, medal jäi kõigest kahe löögi kaugusele.

Eelnevalt oli Eesti parim tulemus golfi EMilt Kevin Christopher Jegersi 2020. aastal saavutatud 28. koht.

Lisaks Tederile mängisid EMi viimasel päeval veel kolm eestlast (Kevin Christopher Jegers, Markus Varjun ja Ken-Marten Soo), kes kõik lõpetasid kokkuvõttes tulemusega -8 ning jagasid 50. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles