Euroopa mängude 11. päev: Artti Aigro jõudis suurel mäel 30 sekka

Postimees Sport
Copy
Suusahüppaja Artti Aigro.
Suusahüppaja Artti Aigro. Foto: Karli Saul/EOK

Poolas jätkuvatel Euroopa mängudel jõudis Artti Aigro Zakopanes peetud meeste suusahüpete suure mäe võistlusel teise vooru ja sai 27. koha.

Esimese vooru järel oli Aigro 19. positsioonil. Ta hüppas 125,5 meetri kaugusele ja teenis 120,5 puntki. Teise vooru esitus jäi kehvemaks, vastavalt 122 meetrit ja 108,2 punkti. Teised Eesti koondislased piirdusid esimese vooruga. Kaimar Vagul (115,5 m ja 94,5 p) sai 40. koha, Kevin Maltsev (107,5 m ja 82,3 p) lõpetas 46. positsioonil ja Andero Kapp (105,5 m ja 65,8 p) sai 54 võistleja seas 51. koha.

«Suvi on hüppajatele ettevalmistusperiood, siis on kindlasti huvitav võtta mõõtu teistega ja vaadata, kus see tase on. Hüppemäel pean ikka enda asja tegema, väga palju suve ja talve hüpped ei erine. Sportlasele on Euroopa mängud üpris sarnane kui iga võistlus, on pealtvaatajad, on suusahüpped, midagi erilist minu silmad veel näinud ei ole,» rääkis Aigro, kes liitus kevadel ülitugeva Norra koondisega. «Olen Norras natuke aega olnud, töötame igapäevaselt talihooaja nimel. Praegu erilisi asju ei hakka veel välja tooma. Loodan isiklikult, et see tuleb talve jooksul välja.»

Euroopa mängude suure mäe tšempioniks krooniti kodupubliku ees poolakas David Kubacki, kes hüppas esmalt 139 ja teises voorus 134,5 meetri kaugusele ning kogus 279,1 punkti.

25 m kiirlaskmise meeskonnavõistluses sai Eesti koondis (Peeter Olesk, Nemo Tabur, Fred Raukas) kuue võistkonna seas viimase koha. Eesti kogus 533 punkti, medalimatšidele oleks viinud 560 punkti. Euroopa mängude võitjaks tuli Prantsusmaa, kes alistas finaalis Tšehhi.

Euroopa mängud lõppevad pühapäeval, Eesti koondislasi rohkem võistlustules pole. Eesti võitis kaks kuldmedalit ja ühe hõbeda. Kulla tõid vibulaskjad Lisell ja Robin Jäätma, kes olid parimad plokkvibu segapaaride võistluses ning Astrid Johanna Grents, kes triumfeeris taipoksi (Muay Thai) naiste -60 kg klassis. Hõbedale tuli kergejõustiklane Rasmus Mägi meeste 400 meetri tõkkejooksus.

Eesti koondise lippu kannab homsel lõputseremoonial moodne viievõistleja Carl Robert Kallaste, kes jõudis Euroopa mängudel poolfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles