USA meistrivõistlustel osalevad Venemaa vehklejad

Christopher Krutto
Copy
Sergei Bida (vasakul) vehklemas Tokyo olümpial.
Sergei Bida (vasakul) vehklemas Tokyo olümpial. Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix

Kolm Venemaa vehklejat võtavad osa USA suvistest meistrivõistlustest.

Portaal Inside the Games kirjutab, et Venemaa vehklejad Sergei Bida, Konstantin Lohhanov ja Oleg Kõnš on kõik ennast pannud kirja Phoenixis peetavatele USA suvistele meistrivõistlustele.

Kõik kolm elavad hetkel USAs ning võimalus seal võistelda avanes neile aprillis, kui USA vehklemisliidu direktorite nõukogu otsustas, et Venemaa ja Valgevene sportlased võivad teatud tingimusi täites osaleda nende võistlustel.

Esimeseks tingimuseks on, et võistluse ajal ei tohi olla nähtaval mitte ühtegi Venemaa või Valgevenega seotud sümbolit. Lisaks tuleb vehklejatel täita üks kahest kriteeriumist.

Nad kas ei ole tohtinud omada rahvusvahelise vehklemisliidu (FIE) litsentsi eelneva kolme aasta jooksul või nad pole osalenud eelneval aastal USA vehklemisvõistlustel ja mõistavad Venemaa sissetungi Ukrainasse hukka.

Kolme vehkleja näol pole tegu asjaarmastajatega. Bida võitis Venemaa koondisega Tokyo olümpialt võistkondlikus võistluses hõbeda, Lohhanov võistles samuti Tokyos ning Knõši näol on tegu samuti tugeva vehklejaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles