Martti Raju Euroopa Mängudest: medal on igati kiitust väärt!

Postimees Sport
Copy
Martti Raju.
Martti Raju. Foto: Hendrik Osula/EOK

3. Euroopa Mängud Krakowis saavad täna õhtul uhke lõputseremooniaga läbi. Eesti võidetud kolme medaliga saab Eesti koondise delegatsioonijuhi Martti Raju sõnul väga rahul olla.

Eesti võitis kaks kuldmedalit ja ühe hõbeda. Kulla tõid vibulaskjad Lisell ja Robin Jäätma, kes olid parimad plokkvibu segapaaride võistluses ning Astrid Johanna Grents, kes triumfeeris taipoksi (Muay Thai) naiste -60 kg klassis. Hõbedale tuli kergejõustiklane Rasmus Mägi meeste 400 meetri tõkkejooksus, seisab pressiteates.

«Medal on igati kiitust väärt. Iga ala tulemust on võimalik hinnata vaid selles kontekstis, mis tasemel võistlust siin läbi viidi. Hea meel, et meie koondisel oli kavas alasid, mida me polnud varem näinud ning saime hea ülevaate meie sportlaste tasemest võrreldes Euroopaga,» ütles Raju.

Euroopa Mänge on korraldatud nüüdseks kolmes eri riigis – 2015. aastal Aserbaidžaanis, 2019. aastal Valgevenes ning nüüd Poolas. «Neid mänge ei saa võrrelda eelmistega, sest alasid oli seinast seina – olid olümpiaalad, mitteolümpiaalad, olid Euroopa tipptasemel võistlused, aga ka mõõduvõtud, mis nii väga rahvusvahelisel tasandil ei määra,» selgitas Raju.

«Poolakad polnud valinud kavva vaid neid võistlusi, mida saaks läbi viia vaid Krakowis. Unikaalne oli see, et võistlused toimusid paljudes erinevates linnade ja elati eri kohtades. Samas oli arusaamatu, miks mõned spordialad eraldati Krakowis hotellidesse, selle asemel, et sportlaskülas ööbida. Tulevikus on mängude korraldajal kaks varianti, kas kasutada Poola skeemi või lähtuda endale sobivast infrastruktuurist,» ütles ta.

Järgmiste Euroopa Mängude korraldajat pole teada, kuid Euroopa Olümpiakomiteede president Spyros Capralose sõnul on läbirääkimised kahe riigiga. «Olen kindel, et saame 2027. aasta mängudeks väga hea korraldaja, kuid avalikustame selle pärast Euroopa Mängude lõppu,» ütles Capralos pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles