Üks Verstappeni hiilgav seeria lõppes, aga hollandlane võitis taas

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Austria GP poodiumikohad.
Austria GP poodiumikohad. Foto: Reuters / Scanpix

Vormel 1 sarja hooaja üheksanda etapi, Austri GP võitis Red Bulli äss Max Verstappen. Poodiumi madalamad astmed hõivasid Ferrari sõitja Charles Leclerc ja Verstappeni meeskonnakaaslane Sergio Perez.

Neljas oli Carlos Sainz (Ferrari), viies Lando Norris (McLaren) ning kuues Fernando Alonso (Aston Martin).

Max Verstappen rääkis pärast võitu, et kõige tähtsam oli tema arvates esimene ring. «Et ees püsida, pärast seda sain teha oma sõitu. Loomulikult otsustasime turvaauto ajal mitte boksida ja järgida lihtsalt oma tavalist strateegiat ja see töötas väga hästi. Suurepärane päev, nautisin seda väga,» sõnas võitja BBC-le.

Verstappenil purunes hiilgav seeria, ta juhtis järjest 248 ringi, kuid sellel etapil sai see läbi, kui 26. ringil võttis liidripositsiooni Leclerc. 36. ringil võttis Verstappen Leclerc'i liidripositsiooni üle ja püsis seal lõpuni välja.

248 järjestikust ringi võitnud Verstappen paigutab ennast läbi aegade edetabelis kolmandale kohale Alberto Ascari (305) ja Ayrton Senna (264) järele.

Pärast Austria GP lõppu ütles ebaõnnestunud sprindi tõttu 15. kohalt alustanud, kuid kolmanda koha saanud Perez, et viimased päevad on olnud rasked. «Füüsiliselt olen olnud väga nõrk, olin neljapäeval haige, kõrge palavik ja pole magada saanud - väga raske nädalavahetus.

Ma olen väga õnnelik. Fantastiline strateegia meeskonnalt ja meil oli suurepärane tempo,» rääkis Perez.

Viis järjestikust etappi võitnud Verstappen juhib üldseisu 229 punktiga. Teine on Sergio Perez (148 punkti) ja kolmas Fernando Alonso (129 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles