Rasmus Mägit ja teisi jooksjaid seganud protestijad arreteeriti (13)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rasmus Mägi jooksu Rootsis rikkusid protestijad.
Rasmus Mägi jooksu Rootsis rikkusid protestijad. Foto: REUTERS/ALEKSANDRA SZMIGIEL/SCANPIX

Kergejõustiku Teemantliiga seitsmenda etapi Rootsis Stockholmis rikkusid ära kliimaaktivistid, kes tormasid meeste 400 meetri tõkkejooksu ajal rajale. Võistluste direktor Jan Kowalski kinnitas, et protestijatega tegeleb politsei.

Võistlust tuli segama viis protestijat, kellest kaks filmisid ning kolm istusid finišisirgel radade keskel. Istujatel oli käes kaks plakatit, millest tuli sportlastel läbi joosta. Enim mõjutas protestijate käitumine tugeva jooksu teinud Rasmus Mägi ja neljanda koha saanud itaallase Alessandro Silbio võistlemist, kes kaotas seitsme sajandikuga eestlasele. Kliimaaktivistide plakatid olid just nende radadel.

Stockholmi Teemantliiga osavõistluse võistluste direktor Kowalski avaldas Rootsi rahvusringhäälingule, et protestijate tegevusse suhtutakse väga tõsiselt ning nendega tegeleb juba politsei.

«Oleme äärmiselt kurvad, et selline tegevus meie korralduse ära rikub. Seda on juhtunud ka teistel võistlustel ja olime valmistunud. Kahjuks ei ole meil võimalik ümber kogu staadioni tara panna. See poleks lihtsalt õigustatud,» selgitas Kowalski, kes kinnitas, et politsei on jooksurajale tunginud inimesed arreteerinud ning neile esitatakse süüdistused.

Jooksu võitis norrakas Karsten Warholm (47,57), teise koha sai Kyron McMaster (48,94) ja kolmanda koha Rasmus Mägi (49,04).

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles