NFLi staar: pooled mängijad kasutavad narkootikumi

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Travis Kelce
Travis Kelce Foto: AP / Scanpix

Ameerika jalgpalli profiliiga klubi Kansas City Chiefsi mängija Travis Kelce rääkis väljaandele Vanity Fair, et liigas tarbib kanepit 50–80 protsenti mängijatest.

NFL on leevendanud kanepi kasutamise piiranguid. Mängijad ei ole enam automaatselt keelatud kanepi kasutamise eest. Positiivse testi saanud mängijate juhtumeid käsitletakse individuaalselt.

Samuti on liiga piiranud testimise mahtu. Kui varem testiti mängijaid nelja kuu jooksul, siis alates eelmisest hooajast on testimise aeg piiratud kahe nädalaga.

Kahekordne Super Bowli võitja Kelce ütles, et uued reeglid muudavad testimissüsteemist kõrvalehoidmise lihtsaks.

«Kui sa lõpetad suitsetamise juuli keskel, siis läbid testid. Paljud mängijad lõpetavad nädal aega varem ja saavad ikkagi läbi. Keegi ei jää enam testidega vahele,» ütles Kelce.

Kelce on ise tarvitanud kanepit, kui ta ülikoolipäevil Cincinnatis mängides teolt tabati. Toona sai ta NCAA reeglite alusel üheaastase võistluskeelu. Tähtmängija kahetseb juhtunut.

«Olin New Orleansis ja kuulasin palju Lil Wayne'i, tahtsin samamoodi kanepit suitsetada. Kui ma vahele jäin, oli mul nii häbi, et ma ei suutnud kellelegi silma vaadata,» meenutas ta.

2013. aasta NFLi draftis valis Kansase klubi Kelche kolmandas ringis. Ta aitas meeskonnal võita kaks Super Bowli (2020 ja 2023), saades mõlemas ühe touchdown'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles