Vene tennisist Ukraina sõjast: olen rahu poolt (1)

Postimees Sport
Copy
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Daniil Medvedev naasis Wimbledonisse pärast korraldajate venelastele ja valgevenelastele kehtestatud keeldu 2022. aastal. Pressikonverentsil küsiti temalt Ukraina sõja kohta.

Arõna Sabalenka selgitas ajakirjanikele, et ta ei vasta poliitikat puudutavatele küsimustele. Erinevalt velgevenelannast tegi Medvedev end kättesaadavaks kõigile pressiruumis viibivate ajakirjanike küsimustele, vahendab väljaanne Tennis World.

Medvedevi sõnad Ukraina sõja kohta: «Ma ei tea, kas kõik on minu vastusega rahul või mitte. Ma olen alati öelnud sama asja: ma olen rahu poolt.»

Palju muud polegi lisada. Ma ei tea, milline on inimeste reaktsioon. Seda me näeme. Kui ma väljakule lähen, püüan alati olla mina ise. On turniire, kus ma meeldin inimestele vähem. Teistel turniiridel aga tunnen nende toetust. Ma olen siin ainult selleks, et tennist mängida,» sõnas Medvedev.

Rahvusvaheline tenniseliit (ITF) oli üks neist, kes lubas pärast agressorriigi sissetungi Ukrainasse jätkata venelastel (ja valgevenelastel) oma võistlusel osalemist. Väga väärika ajalooga Wimbledoni turniiril eelmine aasta vene ja valgevene tennisistid osaleda ei saanud.

Kevadel teatas Wimbledoni ja ka teisi slämmile eelnevaid muruturniire korraldav All England Club (AELTC), et Venemaa ja Valgevene sportlased saavad tänavu neutraalsete atleetidena nende võistlustest osa võtta.

Praegu on Medvedev ATP edetabelis kolmandal kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles