Rootsi korvpallur kahetseb Vene sõjaväeklubiga liitumist

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko Foto: AP / Scanpix

Agressorriigi Venemaa klubiga liitunud Rootsi korvpallur Jonas Jerebko palus oma kodumaa rahvalt vabandust ning sõnas, et Moskva CSKAga liitumine oli viga.

«Ma tahan vabandust paluda,» ütles korvpallitäht intervjuus Rootsi väljaandele TT.

Aasta aega tagasi sõlmis Jerebko lepingu Moskva klubiga, samal ajal kui Venemaa tungis Ukrainasse. Otsus liikuda keset sõda sõjaväe suurklubisse sai massilise kriitika osaliseks.

Jerebko arvati rahvusmeeskonnast väljas ja ta ise otsustas kuni tänaseni juhtunut mitte kommenteerida.

«Tahan Rootsi rahvalt vabandust paluda. Tegin täiesti vale valiku, mõtlesin ainult korvpallile ja see tuli valesti välja. Ma olen tagajärgede eest vastutuse võtnud ja nüüd tahan sellest rääkida. Mul olid juba alguses kahtlused. Ma polnud poolteist aastat mänginud ja tahtsin lihtsalt korvpalli mängida. Nüüd saan aru, kui vale see oli, muidugi kahetsen seda,» ütles Jerebko.

Jonas Jerebko ei ole korvpalli mänginud pärast seda, kui tema leping CSKAga 2022. aasta juunis lõppes.

«Ma olen end vormis hoidnud juhuks, kui ma väljakule naasen, aga praegu ei tundu see nii. Aus vastus on see, et ma pole korvpallile eriti mõelnud. Tahan mängida kõige kõrgemal tasemel ja võimalusi pole palju. Olen alati tahtnud lõpetada Rootsi rahvusmeeskonnas, aga nüüd läks nii nagu läks,» sõnas Jerebko.

Detroit Pistons valis Jonas Jerebko 2009. aasta NBA draft'i teises ringis 39. valikuna, millega temast sai teine Rootsi päritolu korvpallur, kes on valitud NBA draft'is.

Jerebko mängis NBAs kokku kümme hooaega neljas meeskonnas: Detroit Pistonsis, Boston Celticsis, Utah Jazzis ja Golden State Warriorsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles