VIDEO Korvpallur tegi EMil fantastilise mängu: 40 punkti ja 33 lauapalli!

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Faith Ehi Etute (35)
Faith Ehi Etute (35) Foto: imago images / PanoramiC / Scanpix

Noorte korvpallurite meistrivõistlused toovad sageli suuri üllatusi, rekordeid ja võrratuid talente, kellest jäädakse rääkima veel mitmeid aastaid. Luksemburgi Faith Ehi Etute mäng oli midagi, mis jääb FIBA võistluste ajalukku veel pikaks ajaks.

Etute mängis korvpalli Luksemburgi rahvuskoondise eest Rumeenia vastu alla 18-aastaste mängijate B-divisjoni Euroopa meistrivõistlustel Sofias.

Kuna mäng läks lisaajale, oli ta platsil 40 minutit ja 47 sekundit ja selle ajaga viskas ta 40 punkti. Veelgi muljetavaldavam on see, et ta suutis koguda 16 ründelauda ja 17 kaitselauda ehk kokku koguni 33.

Tal oli veel kuus resultatiivset söötu, kaheksa vaheltlõiget. Kokkuvõttes oli korvpalluri võimas kasutegur (PIR) 63, ülejäänud meeskonnal oli kokku 32.

Etute (17) on juba näidanud, et ta suudab head mängu näidata kõrgel tasemel, kui ta osales FIBA naiste EuroBasket 2023 kvalifikatsiooniturniiril ning tegi noorest vanusest hoolimata hämmastavaid esitusi, sealhulgas 27 punkti ja 15 lauapalli Slovakkia vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles