Eesti võitis juunioride MMil pronksi

Postimees Sport
Copy
Jürgen Joonas
Jürgen Joonas Foto: Eesti Orienteerumisliit

Rumeenias alanud orienteerumisjooksu juunioride maailmameistrivõistluste avaalal sprindis võitis Eestile juunioride MMi individuaalmedali Võrust pärit Jürgen Joonas.

Joonas läks starti medalilootustega ja suutis keskendunult ning hea rütmiga joosta kuni finišini, tõustes rajal korduvalt ka liidriks. Tasavägiselt kulgenud võistlusel oli medalistide vahe ülinapp: võitja Anselm Reichenbach Saksamaalt ajaga 15.47 oli Joonasest kiirem üheksa ning hõbemedalile tulnud prantslane Guilhem Verove vaid ühe sekundi.

Eestlase ideaalsooritust kahvatasid mõned pisikesed teevaliku vead ja õigest põõsavahest möödajooksmised, aga järgmist konkurenti õnnestus Joonasel edestada juba 7 sekundiga.

Naisjuunioride kiireim oli Rita Maramarosi Ungarist ajaga 15.13, hõbedale tuli 24-sekundilise vahega Pia Young Vik Norrast ning kolmandaks Eeva Liina Ojanaho Soomest. Eestlannadest oli parim 39. koha saanud Harriet Koppel (+2.21).

Orienteerumisjooksu juunioride MMil on eestlastest varem individuaalsed medalid võitnud 2003. a Eveli Saue – lühirajal pronks, 2006. a Markus Puusepp – tavarajal pronks, 2008. a Timo Sild – tavarajal hõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles