Võidukas Kontaveit: paljud on üritanud mind ümber veenda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: James Ross/epa/scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri võiduga alustanud Anett Kontaveit oli kohtumise järel emotsionaalne, peamiselt õnnelik.

Eesti esireket pidanuks väljakule tulema juba esmaspäeval, ent sagedad vihmasajud lükkasid matši Lucrezia Stefaniniga aina edasi. Lõpuks pääseti platsile kolmapäeva pärastlõunal. 

Ka täna katkestati matš mitmel puhul, ent see määravaks ei saanud. Kontaveit pani itaallanna vastu oma paremuse maksma kahes setis 6:4, 6:4.

«Kindlasti on see emotsionaalne. Jah, tunne on teistsugune,» kirjeldas Kontaveit enda sees toimuvat pressikonverentsil. «Aga olen väga elevil, et saan siin veel vähemalt mõne matši pidada.»

Kindlasti tuleb ta väljakule veel vähemalt kahel korral. Lisaks individuaalsele sooritusele osaleb Kontaveit koos soomlase Emil Ruusuvuoriga ka segapaarismängus.

«Tahan endast alati parima anda, nagu olen teinud kogu karjääri jooksul. Soovin seda tõesti veel vähemalt selle ühe korra,» lisas meie esireket.

Wimbledoni turniiriga tõmbab Kontaveit karjäärile joone alla. Hea sõbranna Ons Jabeur proovis tema meelt muuta, ent tulutult. Sama on üritanud ka nii mõnigi teine.

«Väga armas, et proovitakse. Paljud on seda üritanud,» tunnistas Kontaveit. «Ent kaalusin otsust väga pikalt. Ma ei suuda valuta kogu mängu vastu pidada.»

Ta lisas: «Aga see oli väga raske otsus. Kui olen midagi nii suurt otsustanud, siis tavaliselt ei hakka ma selles kahtlema.»

Teises ringis kohtub Kontaveit 32. asetusega tšehhitari Marie Bouzkovaga, kes pidas oma avamatši juba esmaspäeval. Järgmise mängu toimumisaeg pole teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles