BLOGI Kontaveidi karjääri viimane üksikmäng lõppes Wimbledoni teises ringis (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit tänas Wimbledoni publikut sooja toetuse eest.
Anett Kontaveit tänas Wimbledoni publikut sooja toetuse eest. Foto: twitter

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 79.) kaotas karjääri viimases üksikmängus Wimbledoni turniiri teises ringis tšehhitarile Marie Bouzkovale (WTA 33.) 1:6, 2:6. 

Avasetis murdis Bouzkova kohe Kontaveidi servi ja asus 3:0 juhtima. Viiendas geimis oli Kontaveidil kasutada kolm murdepalli, kuid Bouzkova suutis võtmetähtsusega geimi siiski võita.

Teises setis suutis Kontaveit 2:1 juhtima minna, kuid siis võitis Bouzkova viis geimi järjest ning teenis väga kindla võidu. Matš kestis tund ja kuus minutit.

Kontaveit servis ühe ässa ja tegi kaks topeltviga, Bouzkova sai kirja kaks topeltviga. Äralööke kogunes Kontaveidil 11 ja Bouzkova seitse. Lihtvigu tegi Kontaveit koguni 36, vastane aga 17. Mängitud punktidest võitis Kontaveit 35 ja Bouzkova 58.

Kuigi üksikmängus langes Kontaveit konkurentsist, tuleb ta Wimbledonis veel väljakule segapaarismängus, kus tema partneriks on soomlane Emil Ruusuvuor. Avaringis on nende vastaseks Saksa-Hiina paar Kevin Krawietz - Zhaoxuan Yang.

Enne mängu:

Wimbledonis karjäärile joone alla tõmbav Kontaveit rõõmustas avaringis poolehoidjaid 6:4, 6:4 võiduga itaallanna Lucrezia Stefanini üle. See oli seljavigastusega võitleva Kontaveidi jaoks esimene võit WTA-tuuril pärast 9. maid.

Teises ringis läheb Eesti esireket vastamisi tuttava tšehhitari Bouzkovaga. Naised on omavahel kohtunud korra ning seda 2020. aastal. Toona USAs kõvakattega väljakul toimunud lahingus teenis Kontaveit selge 6:3, 6:3 võidu.

Bouzkova on siiski muruväljakutel väga ohtlik mängija. Seda tõestas ta möödunud hooajal, mil jõudis Wimbledonis veerandfinaali. Seevastu Kontaveit pole slämmiturniiridest ainsana Wimbledonis jõudnud vähemalt neljandasse ringi. Eestlanna parimaks on kolmel korral jäänud kolmas ring.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles