Spordimaailma tabas järjekordne dopinguskandaal

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kasahstani lipp.
Kasahstani lipp. Foto: TURAR KAZANGAPOV

Endiselt püüavad mitmed sportlased keelatud ainete toel medaleid jahtida.

Portaali Inside The Games teatel on üheksa Kasahstani tõstjat jäänud dopingu tarvitamisega vahele. Viis nendest jäid eemale mais toimunud Aasia mängudelt ning neli olid noorsportlased, kes kuulusid Kasahstani koondisesse.

Kõik patustajad teenisid esialgu ajutise võistluskeelu. Kasahstani tõstespordiliit kavatseb lasta uurida ka sportlaste B-proove ning seejärel määrata täpsemad karistused.

Portaali teatel oli kõikide patustajate proovidest leitud keelatud ainet SARM. Antud aine on väga populaarne kulturistide hulgas.

See juhtum läheb väga kalliks maksma Kasahstani olümpiakoondisele, sest nende tõstjatel pole Pariisi mängudele mingit asja. Nimelt on kehtestatud reegel, mis märgib, et vahemikus juuli kuni juuli 2024 ei tohi ühe riigi sportlastel olla enam kui kaht dopingurikkumist. Enamate patustajate puhul rakendub automaatne diskvalifitseerimine olümpiamängudelt.

Kasahstani tõstmissporti on varemgi tabanud erinevad dopinguskandaalid. Nimelt on nendelt sel sajandil võetud rikkumiste tõttu kuus olümpiakulda ja veel kaheksa olümpiamedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles