SKANDAAL Venemaa sportlased üritasid valeidentiteedi alt rahvusvahelisele areenile pääseda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Foto loo juures illustreeriv.
Foto loo juures illustreeriv. Foto: Dmitri Lovetsky

Venemaa sportlastel on emamaa Ukrainas algatatud sõja tõttu tulnud juba poolteist aastat rahvusvahelistest võistlustest suu puhtaks pühkida. Kuna võistlemissoov on aga nõnda suur, proovisid mõned atleedid ka vähe loomingulisemaid radu, et areenile pääseda.

Nimelt üritas vähemalt seitse Venemaa sportlast valenime abil pääseda Süüria koondise ridades Alžeerias toimuvatele Araabia mängudele, kuid Venemaa ajakirjanik Sergei Lissin tõmbas sellele plaanile vee peale. 

Nimelt sai žurnalist plaanist oma allikate kaudu haisu ninna ning avalikustas nende atleetide nimed Telegrami kanalis. Petiste sekka kuulusid kaks ratturit, üks judokas, üks võimleja, üks sulgpallur, üks kergejõustiklane ja üks ujuja. Lisaks nimedele olid kaks sportlast muutunud veel ka enda sünnikuupäeva, tehes ennast nooremaks.  

Lahvatanud skandaalile reageeris kärmelt ka Venemaa spordiministeerium, kelle sõnul on vähemalt kaks atleeti ennast tõepoolest Süüria koondislasteks registreerinud. Ülejäänud viie osas ei pidanud säärane jutt aga pädema.

Mis atleetidest edasi saab, selgub lähipäevil. Erinevate spordialade rahvusvahelised alaliidud lubasid asja uurida ning teavitada Araabia mängude korraldajaid võimalikest pettustest ja identiteedivargustest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles