Tartu meeskond eelistab tavalisele eurosarjale kaugele lõunasse valguvat Põhja-Euroopa liigat. Miks?

Ville Arike
, reporter
Copy
Tartu korvpallipublik näeb eeloleval hooajal vähemalt nelja Põhja-Euroopa liiga mängu.
Tartu korvpallipublik näeb eeloleval hooajal vähemalt nelja Põhja-Euroopa liiga mängu. Foto: Kristjan Teedema

Viisteist aastat tagasi tõstis rahvas ilusatel kevadpäevadel Tartu Ülikooli spordihoonel sisuliselt katuse pealt ja aitas oma korvpallimeeskonnal jõuda eurosarjas nelja parema hulka. Nüüd stardivad tartlased juba kolmandat aastat Põhja-Euroopa liigas (ENBL), mitte FIBA sarjas. Põhjus on pragmaatiline.

Pärast tõeliselt ägedaid nullindaid tõmbas Tartu meeskond eelmise kümnendi alguses rahalistel põhjustel end tasapisi koomale ning vahepeal kadus Eesti tippude seast üldse. Viimastel aastatel ehitatakse üha professionaalsemat tiimi uuesti üles ning selle üks osa on osalemine rahvusvahelises sarjas. Paari aasta eest loodud ENBL sobis selleks hästi.

«Oleme seda varem ka öelnud, et FIBA eurosari võib olla päris suur rahaauk. Kui juhtub nii, et mängid edukalt, on see rahakotile väga valus. Nii juhtus eelmisel hooajal Kalev/Cramoga, kelle ees müts maha, ja kelle tehtu (Europe Cupil nelja parema hulka jõudmine – V. A.) oli Eesti korvpallile väga hea!» alustab Tartu Ülikool Maks & Moorits spordidirektor Janar Talts selgitustööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles