BLOGI JA GALERII Ott Tänak võitis Lõuna-Eesti ralli! (2)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy

8. juulil sõideti Haanja lähiümbruse kruusateedel 22. Forus Lõuna-Eesti ralli. Kokkuvõttes oli parim kõik katsed võitnud Ott Tänak, kes edestas esimest korda Rally1 autoga võistelnud Teemu Sunineni 38 sekundiga. Põhjaliku ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne võistlust:

Ühepäevasele kruusarallile antakse start kell 10.30 Haanja puhke- ja spordikeskuses asuvast hoolduspargist. Võistlustrassi pikkuseks on korraldajad planeerinud 171,12 km, millest kiiruskatsed moodustavad 68,43 km. Kokku on kavas üheksa kiiruskatset, millest korduvate lisakatsete arv on kolm.

Võistluse direktori Gabriel Müürsepa sõnul on võistlus heaks ettevalmistuseks kõigile, kes plaanivad osa võtta kodusest WRC-etapist, mis kihutatakse 20.–23. juulini samuti Lõuna-Eestis.

Tänaku ja esimest korda Hyundai Rally1-autoga võistleva Sunineni kõrval osaleb rallil näiteks Robert Virves, kes võitis mullu juunioride (JWRC) maailmameistritiitli.

Nii Tänak kui ka Suninen on varem Lõuna-Eesti rallil osalenud. 2020. aastal tõusis eestlane poodiumi kõrgeimale astmele, Ford Fiesta R5ga sõitnud Suninen oli 12.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles