Kontaveit karjääri lõpetamisest: see on olnud päris raske

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Teele Toova

Eesti esireket Anett Kontaveit pidas eile enda karjääri viimase üksikmängu. Eestlanna tunnistas pärast kohtumist, et karjääri lõpetamisega on keeruline toime tulla.

Kontaveit teatas karjääri lõpetamisest juba juuni keskpaigas, ent tema sooviks oli veel Wimbledonis väljakule tulla. Eestlanna sai pidada kaks üksikmängu ning ees ootab veel segapaarismäng(ud).

Eesti esireket pälvis Wimbledonis meeletut tähelepanu. Tema liigutusi jäädvustasid Netflixi kaamerad. Olles naiste konkurentsis üks populaarsemaid mängijaid, siis on selline asi teenitud.

Eestlanna selgitas, et tegelikult pole karjääri lõpetamine üldse kerge. «Ma mõtlesin alati, et päeval, mil karjääri lõpetan, siis olen otsusega rahul. Reaalsuses on see päris raske olnud. Tegelikult see isegi üllatab mind, kui keeruline see on. Eriti pärast karjääri lõpetamise avalikustamist. See oli stressirohke ja ma muutusin väga negatiivseks. See on olnud raske aeg,» lausus Kontaveit pressikonverentsil.

Kohati võiks arvata, et vigastuse tõttu karjäärist loobumine on kergem, kui lihtsalt meelisala juurest minema jalutada. Sellest on rääkinud ka tenniselegend Roger Federer, kes pidi aktsepteerima, et tema põlved ei luba enam mängida. Kontaveiti segas teadupärast selg, mille valude vastu pidi ta ka Wimbledonis valuvaigisteid enne mängu võtma. Eesti esireket tõdes, et isegi tema olukorras polnud seda otsust kerge teha.

«Ma arvan, et karjääri lõpetamine on igal juhul keeruline. Olen tegelenud tennisega kogu enda elu ja see läheb mulle väga korda. Olen kogu enda tähelepanu suunanud tennisele ja seda lugematuid aastaid järjest,» selgitas Kontaveit.

«Karjääri lõpp tuli oodatust varem. See on olnud keeruline otsus, mida langetada, aga tegemist on sammuga, mille pidin tegema. Kui olen midagi otsustanud, siis jään kindlalt selle juurde. Teadvustan endale, et pärast tennist on ka elu olemas. Seega püüan vältida mõtteid karjääri lõpetamisega seotud kurbadest ja negatiivsetest asjadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles