Narvas toimub Venemaa laste jalgpalliliiga osavõistlus (10)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: Internet

Narvas korraldatakse Venemaa laste jalgpalliliiga etapp, mille korraldajateks on jalgpallitreenerid Oleg Kurotškin ja Maksim Gruznov.

30. juulil Narva kavandatud noorteturniiri näol on tegemist Venemaa jalgpalliorganisatsiooni DFL (Детская футбольная лига ehk Laste Jalgpalli Liiga) egiidi all toimuva võistlusega, mille kolmes vanuseklassis (poisid 2014, poisid 2015, tüdrukud 2013) peetakse kokku 146 etappi, millest 141 ehk 96,6% toimuvad Venemaa erinevates piirkondades.

Rahvusvaheliseks muudavad võistluse etapid Narvas (2014 poisid ja 2015 poisid), Leedus, Trakais (2015 poisid) ja Kasahstanis, kus 2014 poisid võistlevad nii Pavlodaris kui ka Taglaris. Iga etapp kannab mõne jalgpalluri (DFLi koduleht tituleerib neid "Venemaa jalgpallilegendideks") nime.

Narva etappide patrooniks on Maksim Gruznov, kes on 494 mängus löödud 304 väravaga Eesti kõrgliiga läbi aegade resultatiivseim mängija. Praegu töötab vahepeal kihlveopettustes osalemise eest jalgpallis tegutsemise keeldu kandnud Gruznov Transis noortetreenerina.

Refereeritud Soccernet.ee artiklist, mille täisteksti saab lugeda siit.

Siinkohal tasub meenutada, et Eestis on pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse kehtinud reegel, kus vabatahtlik läbikäimine agressorriigi sportlastega pole õige. Samal põhjusel otsustas Postimees mitte kajastada Eesti tennisisti Kaia Kanepi mänge turniiridel ja tema esinemisi. Otsus ei olnud kerge, aga samuti ei saanud toimetus juhtunust ükskõikselt mööda vaadata.

Prantsusmaal Strasbourgis toimunud WTA 250 taseme turniiril osales Kanepi paarismängus koos neutraalse lipu all võistleva venelanna Angelina Gabujevaga. Mängida paaris tähendab sisuliselt olla samas võistkonnas agressorriigi sportlasega, tunnustada teda oma liitlasena.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles