Jamaika sprinditäht jooksis ajaloo ühe võimsama tulemuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Shericka Jackson.
Shericka Jackson. Foto: AFP/FADEL SENNA/SCANPIX

Enne maailmameistrivõistlusi on kergejõustikutähed võimsaid tulemusi näitamas. Ajaloo ühe vägevama 100 meetri jooksu pakkus Jamaika sprinter Shericka Jackson.

Mullu maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud Jackson võitis Jamaika meistritiitli ajaga 10,65. Tegemist on tema isikliku tippmargiga ja maailma hooaja parima tulemusega. Varasemat isiklikku rekordit, mis oli püstitatud eelmisel aastal Monaco Teemantliiga osavõistlusel, parandas jamaikalanna kuue sajandikuga.

Jacksoni tulemus oli niivõrd võimas, et sellest on ajaloos enamat suutnud ainult neli sportlast. Alates eilsest jagab ta viiendat positsiooni legendaarse Marion Jonesiga. 

«Usun, et seda tulemust on võimalik veel parandada. Minu sprindi viimane osa nõuab veel parandamist. Peame treeneriga jooksu üle vaatama ja seda lihvima asuma,» lausus 28-aastane jamaikalanna.

Jamaika koondisest sõidavad Budapesti MMile lisaks Jacksonile veel ka Shashalee Forbes ja Natasha Morrison. Lisaks oli endale tiitlikatsjana koha juba kindlustanud Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles