Itaalia jalgpalliklubi uus logo tõi fännidele silme ette Hitleri Saksamaa (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Spezia poolehoidjad.
Spezia poolehoidjad. Foto: Gianni Santandrea

Tänavu Itaalia kõrgliigast välja langenud Spezia jalgpalliklubi avalikustas neljapäeval võistkonna uue logo, mida fännide seas aga kõige soojemalt vastu pole võetud.   

Spezia soovis stiilimuudatusega pühkida tänavuse nukra hooaja ajaloohämarustesse ning alustada nüüdsest uuelt lehelt. See aga neil ei õnnestunud, sest mitmed jalgpallisõbrad näevad klubi uuelt logolt natsiarmee sümboleid (svastika, rõngasrist, kotkas) ning samastavad seda fassismiga.

«See natsi-värk ajab mind oksele,» kirjutas üks kasutaja Twitteris. 

«Muutke see logo ära, see on solk,» põrutas teine. 

Natsi-teema on Itaalia jalgpallis praegu kahetsusväärselt aktuaalne. Alles juuni lõpus otsustas sealne valitsus keelata numbri 88 kasutamise, kuna sedagi peeti natside sümboliks. Kuna H on tähestiku kaheksas tähtis, siis oli 88 viide kui HH-le ehk hüüdele «Heil Hitler».

Märtsis tuli üks Rooma Lazio jalgpalliklubi fänn mängule ka särgiga, mille nimekohal oli kirjas «Hitlerson» ning numbriks 88. Lazio määras talle eluaegse staadionikeelu.

«Võitleme otsustavalt antisemitismi kui ka kõige vastu, mis välistab, halvustab ja diskrimineerib inimesi, sotsiaalset rühma või vähemust,» lausus siseminister Matteo Piantedosi pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles