Šveitsi fotograafid ei tohi enam võimlejaid igast asendist pildistada

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Šveitsi võimlemisliit soovib oma juhistega takistada seksualiseerivate piltide avaldamist
Šveitsi võimlemisliit soovib oma juhistega takistada seksualiseerivate piltide avaldamist Foto: IMAGO / Beautiful Sports / Scanpix

Šveitsi võimlemisliit (STV) on avaldanud uued juhised võimlemisvõistlusi jäädvustavatele fotograafidele, vahendas väljaanne Blick.

Liit soovib kaitsta võimlejaid ja tagada, et liiga paljastavaid pilte või muul viisil eetiliselt tundlikke pilte ei avaldataks ega edastataks.

STV soovib oma juhistega takistada seksualiseerivate piltide avaldamist. Liit on oma juhendis esitanud erinevaid võimlemisasendeid, mille pildistamist fotograafid peaksid vältima. STV võtab näiteks pildi, kus võimlejal on jalad laiali.

Naomi Kempter, STV eetikaosakonna liige rääkis Blickile, et viimane aeg oli midagi sellist teha. «Tahame saata sõnumi, et me ei taha enam selliseid pilte. Sportlased peaksid saama oma spordiala harrastada hea tundega, sõltumata sellest, mida nad kannavad või kuidas neid pildistatakse,» ütles ta.

Kempter on endine võimleja ja temast tehtud pildid on talle tundunud problemaatilised. Ka Šveitsi võimlemisliit on oma fotogaleriid läbi vaadanud ja mõned fotod eemaldanud.

Saksa võimlemisliidu pressiesindaja Torsten Hartmann teatas, et ka nemad võiksid koostada sarnased juhised fotograafidele.

Hartmann ütles, et nad on fotograafide paiknemist võistlustel muutnud. Kui liit märkab meedias või erinevatel veebilehtedel tundlikke fotosid, võtavad nad otse ühendust fotograafiga, kes foto tegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles