VIDEO Agressorriigi sportlase käitumine ukrainlanna vastu vihastas Wimbledoni publikut

Karl-Joosep Küngas
Copy
Victoria Azarenka jalutas pärast kohtumist kohe kohtuniku poole
Victoria Azarenka jalutas pärast kohtumist kohe kohtuniku poole Foto: REUTERS / Hannah McKay / Scanpix

Wimbledoni naiste üksikmängus pakkusid vägeva etenduse Victoria Azarenka (WTA 20.) ja Elina Svitolina (WTA 76.). Pärast matši toimunud vahejuhtumi pärast näitas publik oma pahameelt.

Aprillis emapuhkuselt naasnud Svitolina suutis favoriidikoormat kandnud Azarenka vastu korraliku tagasituleku teha. Ukrainlanna kaotas avaseti 2:6 ning oli teises setis 0:2 kaotusseisus. Pärast seda keeras Svitolina mängu enda kasuks ning võitis kokkuvõttes 2:6, 6:4, 7:6. 

Pärast kohtumist jalutas Azarenka sirgjooneliselt kohtuniku suunas, et tal kätt suruda. Wimbledoni publikut hämmastas fakt, et valgevenelanna ei soovinudki Svitolinaga kätt suruda. Agressorriigi sportlane aga teadis, et Svitolina ei soovi seda nii või teisiti. Teatavasti pole Svitolina pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse surunud kohtumiste järel kätt ei Venemaa ega Valgevene sportlastega.

Wimbledoni publik näitas oma pahameelt häälekalt ja Azarenka oli sellest üllatunud. Ta raputas väljakult lahkudes pead.

«Ma ei saa publikut kontrollida. Ma ei tea, kas inimesed pole aru saanud, mis toimub. Ma tean Elinat väga kaua. Mul on temaga alati head suhted olnud, aga praeguses olukorras on asjad, nagu nad on. Ma pole midagi valesti teinud, ent saan ikka ja jälle erinevat tagasisidet. Elina ei soovi suruda kätt Venemaa ja Valgevene inimestega. Austan tema otsust, aga mida oleksin pidanud täna tegema? Kas oleksin pidanud jääma väljakule seisma ja ootama?» selgitas Azarenka pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles