Ohumärk? Ralliässad peavad suvist Rootsi etappi Soome ja Eesti omast paremaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oliver Solbergi stiilinäide kuulsal Colin Cresti hüppel.
Oliver Solbergi stiilinäide kuulsal Colin Cresti hüppel. Foto: @World

Kui sina ütled Rootsi MM-etapp, siis mina ütlen talveralli. Nii on see põrinaringkondades alati olnud. Kuid varsti enam ei pruugi...

Nimelt sõideti svenssonitemaal äsja autoralli EM-sarja kolmas osavõistlus. Suvine kruusaralli jättis võistluse kahele kiiremale Oliver Solbergile ja Hayden Paddonile aga nõnda hea mulje, et nende arvates võiks see isegi MM-sarja kuuluda.

«Armastasin selle iga osa,» lausus Paddon väljaandele DirtFish. «Fenomenaalsed katsed – isegi teistel läbimistel polnud nad liiga karmid. Okei, võib-olla viimane katse oli veidi karmim, aga ei midagi hullu. See on iga sõitja unelm, kui sul on ralli, kus saad kõikidel katsetel suruda ega pea mõtlema kivide ja rööbaste peale.»

Uus-meremaalase sõnul võiks suvine Rootsi ralli kuuluda ka MM-sarja. «Seda võiks kaaluda näiteks vahetusena: et talvel on sul Soome ralli ja suvel Rootsi oma. Ma tean, et see käib traditsioonide vastu ja soomlastele see ei meeldiks, aga siinsed teed peavad lihtsalt kihutamisele nii hästi vastu,» jätkas ta.

Solberg oli kamraadiga sama meelt. «Ma ei kavatse seda rallit kiita pelgalt sellepärast, et see on mu koduralli, vaid see tõesti on üks suurima kiirusega etappe, mida olen teinud. See on isegi parem kui Soome ja Eesti – see on ülikiire, kuid ühtlasi ka tehniline, mis tähendab, et eksimisruumi ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles