Venemaa lapstähe Wimbledon lõppes karistuse, vihastamise ja pisaratega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mirra Andrejeva
Mirra Andrejeva Foto: Imago/ScanPix

16-aastase Venemaa tennisisti Mirra Andrejeva (WTA 102.) imelend Wimbledoni slämmiturniiril lõppes neljandas ringis.

Nimelt kohtus meie idanaaber seal maailma edetabeli 18. reketi Madison Keysiga ning kuigi Andrejeva võitis avaseti 6:3, kaotas ta seejärel kaks järgmist 6:7(4) ja 2:6. Kohtumine kestis kaks tundi ja viis minutit. 

Tulemusest enam räägitakse aga sellest, mis pärast viimast punkti juhtus. Nimelt keeldus Andrejeva pärast matši Rootsi kohtunikuga kätt surumast. Venelanna viha põhjuseks oli tõsiasi, et õigusemõistja karistas teda kohtumise lõpus reketi loopimise eest. Kuna see oli teine sellekohane rikkumine, ei piirunud kohtunik enam pelgalt hoiatusega, vaid määras punktitrahvi, mille tulemusena teenis Keys ka matšpalli. 

«Ma ei visanud reketit. Ma kukkusin. Ma libisesin ja seejärel kukkusin,» üritas venelanna olukorda küll selgitada, ent tulutult. 

Pärast kohtumise lõppu valas Andrejeva muruväljakul ka pisaraid, mida rätikusse peitis.

Keys läheb veerandfinaalis vastamisi teisena asetatud valgevenelanna Arõna Sabalenka, kes oli 6:4, 6:0 üle 21. paigutust omanud Jekaterina Aleksandrovast.

Ülejäänud Wimbledoni veerandfinaalides kohtuvad omavahel Iga Swiatek–Elina Svitolina, Jessica Pegula–Marketa Vondroušova ja Ons Jabeur–Elena Rõbakina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles