Putin ja Venemaa rahastavad Ukraina ülesehitamist omapärasel moel

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa riiklik naftafirma Gazprom on aastaid Saksamaa vutiturul tegutsenud
Venemaa riiklik naftafirma Gazprom on aastaid Saksamaa vutiturul tegutsenud Foto: imago sportfotodienst

Kuigi Venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse on kestnud juba üle 500 päeva, ei takista see meie idanaabritel rahus televiisorist Saksamaa jalgpalli kõrgliiga kohtumisi vaadata.

Saksamaa väljaanne Bild meenutab, et Bundesliga sõlmis enne sõja algust telekanaliga Matš TV pikaajalise lepingu, mille tulemusena võivad nood nii tuleval (2023/2024. aasta) kui ka ülejärgmisel (2024/2025. aasta) hooajal Saksamaa tippvutti näidata. 

Matš TV kuulub aga Gazprom Media alla, mille omanik on omakorda Venemaa riiklik naftafirma Gazprom. Ehk sisuliselt Vladimir Putin, nagu Bild tabavalt sedastab.

Ühtlasi toovad nad välja, et kõnealuse lepinguga teenib miljoneid ka Saksamaa jalgpalliliit (DFL). Sealjuures juhib Bild tähelepanu, et kaudselt on see Saksa maksumaksja raha, arvestades, et venelaste Gazprom on viimased kaks aastat gaasiturgu teadlikult manipuleerinud ja seeläbi omale kasumit tekitanud.

Bild uuris uudise valguses ka DFLilt, mida nemad venelaste rahaga teevad? Vastus kõlas nii: «Alles juunis otsustas meie täitevkomitee teha ühe miljoni euro suuruse annetuse, mis suunatakse ukrainlastele ja Türgi-Süüria maavärina ohvritele.»

Täpsemalt annetab DFL summa Saksamaa punasele ristile, heategevusorganisatsioonile Aktion Deutschland Hilft ja SOS lasteküladele, kes raha omakorda Ukrainasse edasi suunavad.

See vastus Bildile sobis, sest nemadki said seejärel tõdeda, et omal moel aitavad Putin ja Gazprom niimoodi Ukrainat uuesti üles ehitada.

Ühtlasi kinnitas DFLi kõneisik, et venelased näevad Saksamaa kõrgliiga mängude ajal ekraanidel ka rahusõnumeid, kuivõrd neid kuvatakse nii ekraanile kui ka staadionite LED-ekraanidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles