Hiina pank kaebas tippklubi omaniku kohtusse

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Milano Interi omanik Steven Zhang
Milano Interi omanik Steven Zhang Foto: AFP / Scanpix

Pärast edukat hooaega, kus mängiti Meistrite liiga finaalis, võideti nii Itaalia karikas kui ka superkarikas, on Milano Interi jalgpalliklubi majanduslike probleemide küüsis.

Süüdi on klubi muret tekitavad bilansid ning hiinlasest omaniku Steven Zhangi kriitiline finantsseisund, kellele kuulub alates 2016. aasta juunist ligi 70 protsenti Interist.

Väljaanne la Repubblica kirjutas, et prognooside kohaselt näitavad Interi finantsaruanded hooaja lõpus taas märkimisväärset kahjumit. Need on võrreldes 2022. aastaga vaid veidi väiksemad ja on seotud tohutute, 800 miljoni euro suuruste võlgadega. Klubi netosaldo on praegu 300 miljonit eurot negatiivne.

31-aastane Steven Zhang on püüdnud Interit müüa umbes kaks aastat ning alates teatud hetkest hakkas tema Itaalia asjade vastu huvi tundma võlausaldaja, Hiina üks suurimaid panku China Construction Bank. Pank nõudis juurdepääsu 2015. aasta  1. jaanuari dokumentidele, mis on seotud Interi müügiläbirääkimistega ja kogu dokumentatsiooniga, mis on seotud klubi tegevuse rahastamisega.

Olles juba võitnud ühe kohtuvaidluse Zhangi vastu Hongkongis, nõuab China Construction Bank 300 miljoni euro ulatuses laenatud raha tagastamist. Kohtuistung on ametlikult edasi lükatud 21. augustile. Hiina pank on esitanud Zhangi vastu hagid ka New Yorgis ja Milanos, paludes jõustada Hongkongi süüdimõistev kohtuotsus. Eesmärk on arestida Stephen Zhangi välisvarad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles