FIBA ja Euroliiga jõudsid korvpallifänne rõõmustavale kokkuleppele

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Madridi Real võits eelmise hooaja Euroliiga.
Madridi Real võits eelmise hooaja Euroliiga. Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline korvpalliliit Fiba ja Euroliiga jõudsid kokkuleppele, mille tulemusena ei kattu kvalifikatsioonimängud tulevasel hooajal Euroliiga kalendriga.

Esimene samm Euroliiga ja FIBA vahelise konflikti lahendamiseks on tehtud, kui Euroliiga teatas 10. juulil, et 2023/24 hooajal ei kattu koondisetsüklid algaval hooajal Euroliiga kalendriga

Euroopa koondised on eelmistel aastatel valikmänge pidanud novembrikuus ja veebruarikuus, mis pole võimaldanud Euroliiga mängijatel oma koondiseid FIBA kvalifikatsiooniturniiridel esindada. Samuti on FIBA nõustunud kaotama ühe kvalifikatsiooniakna. Järgmisest aastast alates jääb alles ainult veebruari aken.

Euroliiga märkis, et mõlemad pooled jätkavad järgmisel aastal arutelud FIBA-ga jätkuvad, et saavutada Euroopa ja kogu maailma korvpalli üldine heaolu.

«Kuskilt tuleb alustada. Kui eesmärk on pakkuda parimat toodet, siis peame muidugi välja mõtlema, kes annab selle saamiseks milleski järele,» ütles Euroliiga tegevjuht Paulius Motiejunas hiljutises intervjuus Dora Pantelile NBA suveliiga ajal.

«Kui me kõik keskendume sellele, siis ma arvan, et see on saavutatav. Me ei saa unustada mängijaid ja fänne. Minu arvates on fännid ja toode võtmetähtsusega. Kui me keskendume sellele, siis on see muidugi saavutatav,» lisas Motiejunas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles