VIDEO Ringrajale protesteerima tulnud kliimaktivistid ründasid turvatöötajat

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Ringrajale jooksnud kliimaaktivistid
Ringrajale jooksnud kliimaaktivistid Foto: IMAGO/Zink/Scanpix

Saksamaal Norisringi ringrajal toimunud DTMi hooaja kolmandal etapil sai kliimaaktivistide protestide käigus vigastada üks turvatöötaja, kes lõpetas haiglas.

Uudisteagentuur DDP kirjutas, et mees sai vigastada, kui ta püüdis pühapäeval takistada Extinction Rebellioni ja Last Generationi rühmituste liikmeid rajale tungimast.

«Senise uurimise käigus on selgunud, et kolmel asjaosalisel oli vahetult enne aktsiooni algust füüsiline kähmlus raja turvatöötajaga,» rääkis politsei pressiesindaja uudisteagentuurile.

Turvatöötaja on haiglas ja kolme inimest uuritakse ohtlike kehavigastuste tekitamise tõttu.

DTMi võistluse start lükkus intsidendi tõttu edasi. Politsei teatel osales aktsioonis 13 inimest, kuid esialgu polnud selge, kui paljud neist rajale jõudsid.

Üks aktivist kinnitas end ka aia külge, kuid tema eemaldati kiiresti. Teine protestija valas õli rajale, mis teeb võistlejate jaoks raja ääretult ohtlikuks. Pärast lühikest häiret võistlus jätkus.

Video, kuidas protestijad ringrajale tormasid:

Viimasel ajal on just spordiüritused olnud protsestijate sihtmärk.

Eelmisel nädalal katkestasid Just Stop Oili aktivistid Wimbledonis mängimise, samas kui pühapäeval toimunud Briti vormel-1 Grand Prix korraldajad suurendasid protesti vältimiseks turvameetmeid.

Ka Eesti kergejõustiklane Rasmus Mägi on pidanud tegelema protestijatega spordivõistlusel, kui pidi Rootsis Teemantliiga etapil maha murdma protestijate lindi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles