WTA tegi Ukraina sõja osas tauniva avalduse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elina Svitolina (paremal) ja Victoria Azarenka
Elina Svitolina (paremal) ja Victoria Azarenka Foto: GLYN KIRK / AFP / Scanpix

Pärast Wimbledoni turniiri matši ukrainlanna Elina Svitolina ja valgevenelanna Viktoria Azarenka vahel esines naiste tennise katuseorganisatsioon WTA selgitava avaldusega.

Svitolina võiduga lõppenud kaheksandikfinaali järel sai Azarenka publikult vilekoori. Neist viimane kõndis otse pukikohtuniku juurde, sest teadis, et vastane talle kätt ei anna. Põhjus on mõistagi Ukrainas jätkuv sõda.

«Ma ei saa publikut kontrollida. Ma ei tea, kas inimesed pole aru saanud, mis toimub. Ma tean Elinat väga kaua. Meil on alati olnud head suhted, aga praegu on olukord keeruline. Ma pole midagi valesti teinud. Elina ei soovi suruda kätt Venemaa ja Valgevene inimestega. Austan tema otsust, aga mida oleksin pidanud tegema? Kas oleksin pidanud jääma väljakule seisma ja ootama?» selgitas Azarenka pressikonverentsil.

Veidi hiljem sekkus ka WTA. «Pärast kahetsusväärset juhtumit ja arusaamatust eilses mängus soovime selgitada mängujärgset kätlemist,» algas avaldus.

«Käimasoleva taunimisväärt sõja tõttu austab WTA Ukraina sportlaste seisukohta loobuda tavast suruda matši lõpus vastase kätt. See on isiklik otsus. Meie alal on ühed maailma paremad fännid. Täname teid kirglikkuse, pühenduvuse ning mõistva suhtumise eest.»

Tõsi, tasub siiski meenutada, et sõda Ukrainas on kestnud juba üle 500 päeva ja agressorriigi sportlastel lubati rahvusvahelises tennises jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles