Sõda toetavad agressorriikide sportlased käivad tennisemaailmale üle jõu (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karen Katšanov rääkis ootamatult välja enda soovid Ukraina sõja osas
Karen Katšanov rääkis ootamatult välja enda soovid Ukraina sõja osas Foto: Zuma Press / Julien Mattia / SCANPIX

Tänaseks on selgeks saanud, et tennisemaailm ei tule ikkagi Venemaa ja Valgevene sportlastega toime. Mitte midagi ei tehta nende inimestega, kes enda tegevuse või öelduga reaalselt toetavad Venemaa tegevust Ukrainas. Nii ATP kui ka WTA kehitavad lihtsalt õlgu ja viitavad sellele, et igal inimesel on õigus enda arvamusele.

Tennis on üks väheseid spordialasid, kus agressorriikide sportlased on saanud alates Venemaa sõjalisest sissetungist Ukrainasse endiselt vabalt mängida. Profitennise katuseorganisatsioonid ei nõua Venemaa ega Valgevene tennisistidelt mingeid sõjavastaseid sõnumeid, et enda teekonda rahvusvahelisel areenil jätkata. Wimbledonis tundus asi teisiti olevat, sest agressorriikide sportlased pidid sõlmima lepingud ja kinnitama, et neil puudub side Venemaa valitsuse või Ukraina sõda toetavate ettevõtetega.

On olemas selgeid tõestusi, et mõned Venemaa mängijad toetavad täielikult Venemaa presidendi Vladimir Putini jõhkraid tegusid Ukraina inimeste vastu. Selliseid vestlusi on pidanud tenniseturniiride riietusruumides erinevad Venemaa mängijad. Lisaks on ühel Venemaa tennisetähel otsene seos Venemaa agressiooni rahastava ettevõttega ning järgmisel omakorda Wagneri palgasõduritega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles